En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Activitats culturals


Catifa de Flors 2024
  • Catifa de Flors 2024
Diumenge 26 de maig de 2024

Ja s'acosta el  cap de setmana on podrem celebrar  el 30è aniversari de les Catifes de Flors a la Rambla  del Casal.

El Casal Cultural fa 60 anys (1.964-2024) i des d’en fa 30 que els catifaires del Casal omplim de catifes de flors la Rambla de Mollet 

Aquest any 2024 farà 30 anys que hem recuperat aquesta tradició a Mollet. I ens hem proposat un REPTE ESPECIAL: aconseguir el proper diumenge 26 de maig l’encadenament de 30 catifes de 4m x 2m, al llarg de tota la Rambla, des dels 4 bancs fins al mateix Casal Cultural. Aconseguir-ho serà mèrit de tots!

A Mollet ja se n’havien fet de catifes pels carrers, però tenien un caire religiós, hi participaven les autoritats de l’època i finalment es van deixar de fer. 

El Casal Cultural va voler recuperar aquesta tradició popular donant-li un caire festiu i integrador, omplint la Rambla de flors i olors, organitzant la desfeta de les catifes amb l’ajuda del Bestiari molletà o bé les Colles del Ball de Gitanes que hi ballen al damunt. 
Fer catifes de flors és una activitat que està a l’abast de tothom, que forma part de la nostra Cultura Popular i que, per la Diada de Corpus, la practiquen a molts pobles i ciutats de Catalunya. 
A Mollet els Catifaires del Casal ens hem coordinat amb altres pobles que també en fan (Sitges, La Garriga, Caldes, Ripollet, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Arbúcies, etc.) i hem constituït la Federació Catalana de Catifaires per intercanviar tècniques i dissenys, flors i colors. 
Com a Federació Catalana formem part també de la Coordinadora Internacional CIDAE que aplega unes 60 entitats dels 3 continents que també fan catifes de flors: des de Singapur, Korea, Japó, l’Índia, Mèxic, Bèlgica, Portugal, Malta, Itàlia, Guatemala, etc. i periòdicament fem intercanvis i Trobades catifaires en aquests països. 

El passat mes d’agost la Federació Catalana de Catifaires va organitzar un Congrés de Catifaires a Barcelona amb la participació de 30 països. 

recentment s’ha presentat a la UNESCO la candidatura de les catifes de flors, avalada per Mèxic, Bèlgica, Malta, Itàlia i Espanya, com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat .

No us ho podeu perdre




Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com